the cooperative ESCo
Open
X

Orbis Medical Park te Sittard.

Orbis Medical Park te Sittard

Voormalig Maaslandziekenhuis Sittard

Modern zorgcomplex

 Per 31 januari 2009 is het nieuwe Maaslandziekenhuis geopend. Onder de naam Orbis Medical Park is dit één van de modernste ziekenhuizen van Nederland. Naast dit ziekenhuis bevinden zich in het complex ook het RGC Prins Claus Centrum, een verpleeghuis/revalidatiecentrum, een zorgboulevard en een ondergrondse parkeergarage.

Door integratie van de verschillende functies ontstaat een zorgcomplex waar alle vormen van ziekenhuiszorg, -herstel en preventie zijn ondergebracht met een efficiënte bedrijfsvoering.

De buitenruimte kent een aantal specifieke deelgebieden zoals het ‘plein’ aan de oostzijde, het ‘natuurpark’ aan de zuidzijde en het westelijke toegangsgebied tot het ‘Medical Park’ dat aansluit op het zuidelijk gelegen landschapspark ‘De Grave’. Het ontwerp voor de buitenruimte is gebaseerd op de functies en betekenis van deze deelgebieden.

TRILUX heeft hier zijn reputatie als totaalleverancier voor verlichtingsoplossingen zichtbaar gemaakt door levering van zowel de verlichting voor de algemene ruimtes, gangen, kantoren, medische ruimten en niet te vergeten het indrukwekkende en unieke atrium. Zelfs de architectonische buitenverlichting is door TRILUX verzorgd. Hierbij is gebruik gemaakt van hoogefficiënte en moderne lichttechnieken, van waterdichte opbouwarmaturen tot downlighters en van inbouwarmaturen tot specifieke medische oplossingen.