the cooperative ESCo
Open
X

Sophiastaete te Hendrik Ido Ambacht.

Sophiastaete te Hendrik Ido Ambacht

Internationale primeur voor Rhiant
In 2012 introduceerde Nathan Import/Export de Alpha-InnoTec Boosterwarmtepomp. Dit product maakt warmtapwatervoorziening in collectieve lagetemperatuur distributienetwerken mogelijk. In het innovatieve woon- en voorzieningscomplex, een project van woningbouwvereniging Rhiant, Installatiemaatschappij H.Ek, Adviesbureau Visietech, DKC Totaaltechniek en de Nathan Group werd het splinternieuwe verwarmingsconcept voor het eerst ingezet.

Warm tapwater zonder 70 °C aanvoertemperatuur
Een centrale Alpha-InnoTec SWP Professional warmtepomp geeft haar relatief lage temperatuur af aan zowel de lagetemperatuurverwarming als de individuele Boosterwarmtepomp in elke woning. De Boosterwarmtepomp verhoogt de centraal opgewekte temperatuur vervolgens naar een veilige boilertemperatuur van bijvoorbeeld 60 °C voor warm tapwater. Alpha-InnoTec biedt hiermee de échte all electric oplossing voor warm tapwater in collectieve projecten.

Nathan Import/Export, dochterorganisatie van de Nathan Group, is importeur van het Duitse warmtepompmerk Alpha-InnoTec. Door de korte lijnen met deze fabrikant, de verregaande technische kennis van haar team en haar actieve positie midden in de Nederlandse bouw- en installatiebranche, kon de Nathan Group ook hier actief inspringen op de wensen binnen collectieve lagetemperatuurprojecten.   

 * meer informatie over dit project en de Boosterwarmtepomp vindt u in editie 11, 12 en 13 van de Enervision, het kwartaalmagazine van de Nathan Group .