the cooperative ESCo
Open
X

Woontoren Terras aan de Maas te Spijkenisse.

Woontoren Terras aan de Maas te Spijkenisse

28 verdiepingen duurzaam wonen
Woontoren ‘Terras aan de Maas’ is een project van onder andere Stewitech Duurzaam, Huygen Installatie Adviseurs en de Nathan Group. De imposante toren aan de moderne skyline van Spijkenisse telt 28 verdiepingen met in totaal 180 woningen en diverse openbare voorzieningen.

De installatie
Twee Alpha-InnoTec SWP warmtepompen verzorgen de lagetemperatuurverwarming van de 180 woningen in het complex. Voor de bereiding van hogetemperatuur distributiewater voor de bereiding van warm tapwater is een cascadeopstelling van vier 112 kW Alpha-InnoTec warmtepompen opgesteld. Zodra de warmwaterkraan in de woning geopend wordt, brengt de in de woning opgestelde Delta Amstel Eco 2.0 distributie-unit het water volgens de wettelijk vastgestelde eisen op een warmtapwatertemperatuur van 55 oC op het tappunt. Dankzij deze distributie-units hoeft het hogetemperatuur distributiewater niet continu door de aanvoer en retour in de  toren te circuleren, maar wordt de aanvoerleiding via een inlinesysteem op temperatuur gehouden.

Nathan Group organisatie Nathan Import/Export is sinds 2006 importeur van de Duitse fabrikant Delta Systemtechnik. De Delta distributie-units binnen het Nathan assortiment worden specifiek ontwikkeld voor de Nederlandse markt en voldoen vanzelfsprekend aan de strenge Nederlandse eisen op gebied van warm tapwaterbereiding.

 

* het hele artikel met foto’s van Robert Peek Fotografie vindt u in editie 13 van de Enervision, het kwartaalmagazine van de Nathan Group .